Sain Kuressaares jalutades ühe koduaia väravatagant väikese kilekoti täie õunu. Arvan, et valge klaar, aga pole päris spetsialist, et õelda. Vanemad käisid metsas marjul ja tõid ka mulle pohlasi. Nii saigi tehtud pohla-õuna moosi. Eelmine aasta tegin ka, siis ei püreestanud moosi. Seekord püreestasin. 3 L pohlasi ja 5 L (poti täis) õunu. Tõesti kg ei oska õelda, kuna pole kaalunud. Õunu ei koorinud, tükeldasin potti, poti põhja panin väheke vett. Lisasin pohlad ja lasin nii umbes 10-14 minutit podiseda. Alles siis lisasin moosisuhkru. Selle koguse kohta umbes 600 g. Kui olen erinevaid moositegemise retsepte sirvinud on nõuanne olnud selline, et 2 kg kohta 1 kg suhkrut. See on minu meelest üüratu. Olen teinud poole vähemaga ja hoidised ei ole üle liia hapud ja säilivad ilusasti sügisest-kevadini. Püreestatud moos on jube hea, ei jää koore tükke väga. Keda häirib võib neid eemaldada. Minul jäid seekord mõned üksikud tükid.
Tere, olen Evelin ja teen ise kodus palju süüa. Pigem olen ekperimenteerija, ükski toit tegemata ei jää, kui täpset retsepti ees ei ole. Minu retseptidesse läheneda loominguliselt ja avatud meelega (alati annab kõike asendada, soovi korral ka miskit välja jätta). Mind leiab üles ka Facebooki "Hea on parem" lehelt!
Õuna-pohla moos
Sain Kuressaares jalutades ühe koduaia väravatagant väikese kilekoti täie õunu. Arvan, et valge klaar, aga pole päris spetsialist, et õelda. Vanemad käisid metsas marjul ja tõid ka mulle pohlasi. Nii saigi tehtud pohla-õuna moosi. Eelmine aasta tegin ka, siis ei püreestanud moosi. Seekord püreestasin. 3 L pohlasi ja 5 L (poti täis) õunu. Tõesti kg ei oska õelda, kuna pole kaalunud. Õunu ei koorinud, tükeldasin potti, poti põhja panin väheke vett. Lisasin pohlad ja lasin nii umbes 10-14 minutit podiseda. Alles siis lisasin moosisuhkru. Selle koguse kohta umbes 600 g. Kui olen erinevaid moositegemise retsepte sirvinud on nõuanne olnud selline, et 2 kg kohta 1 kg suhkrut. See on minu meelest üüratu. Olen teinud poole vähemaga ja hoidised ei ole üle liia hapud ja säilivad ilusasti sügisest-kevadini. Püreestatud moos on jube hea, ei jää koore tükke väga. Keda häirib võib neid eemaldada. Minul jäid seekord mõned üksikud tükid.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment