Lavaš AHJU!



Üle pika aja tegin söögiks midagi muud peale kartuli, makaroni, tatra. Tundsin ennast köögis nagu Jamie Oliver :)

Kogus kahele inimesele (pildil ühe inimese ports:)

Mida vajad:
1 lavaš
tükeldatud pitsasinki (minul kohalik Saaremaa toodang)
1 tomat
peotäis spinatilehti
3 suurt lehtsalati lehte
ananassi tükke (konserv)
2 mozarelli palli

maitsestamiseks majoraani, musta soola

Kuidas teha:
Rebisin lavaši pooleks. Eelenavalt blenderdasin tomati, lehtsalati, sinati lehed kuhu lisasin maitseks musta soola, majoraani. See jääb nö kastmeks. Panin kastet lavašile, sinna peale pitsasinki, ananassi tükke ja rebitud mozarellat. Just rebitud. Jamie ühes kokasaates mainis, et itaallased minestaksid ära kui näeksid, et mozarellat tükeldad :) Nii, et jäta see meelde. Pealegi rebida on nii mõnus, mozarella kiud kohe mängivad kaasa :)
Keera see rulli ja pista ahju. Õhugrillis 10 minutit (175 kraadi).

Tundsin end nii hästi, mahlakat osa sõin kahvliga ja käega haarasin ahjus krõbedaks muutunud lavaši äärt. Mõnus loominguline ja hea suutäis :)
Üks tähelepanek. Kuna kaste on vedel ja lavašh kipub kiirelt läbi vettima, võib blenderdatud kastme lisada hiljem :)

No comments:

Post a Comment