Kilu-muna võileivatort



Mida vajad:

1 pakk musta leiba
6 muna
2 pakki fileeritud kilu
250 g hapukoort
majoneesi
köögivilja puljongikuubik
maitseroheliseks tilli


Kuidas teha:
Pane soe vesi keema, et teha puljong. Mina lisasin väikese kausi kohta pool kuubikust. Jäta jahtuma. Samal ajal lõika ära leiva paks äär (võib lõigata kõik ääred) ja hiljem saab need tükeldada ja segada massiga lisakihiks kõige peale (et ei läheks miskit raisku). Tee valmis ka sisu. Keeda muna, jahuta, haki kahvliga pehmeks. Lisa koor, majonees ja väheke soola (kasutan himaalaja roosat soola). Ära liialda, sest kilu ise juba on soolane. Tükelda kääridega või noaga kilu ribad kausssi, lisa väheke koort ja sega läbi. Laota esimene kiht leibu. Sinna peale pane lusikaga puljongit. Siis lisasin nii muna kui kilu katet. Järgmine kiht sama moodi. Mina kasutasin ära ka lõigatud ääred. Tükeldasin kuubikuteks, segasin kokku ülejäänud muna/kilu massiga ja lisasin juurde veel hapukoort. Et ei jääks nii kuiv. Veerand klaasi puljongivedelikku ka. Hakkisin tilli ka sisse. Kogu mass läks pealmiseks kihiks. Kaunistasin kirsstomatitega ja läkski külmikusse seisma.

No comments:

Post a Comment