Kapsapirukas



Ideaalne neile, kes armastavad praekapsast, sest just sellest see kapsapirukas koosneb :)

Mida vajad:

rukkijahu
täistera kaerajahu
200 g võid
1 muna
küpsetuspulbrit
praekapsast

Sõin üks päev ühte väga head kapsa pirukat ja mõtlesin, et proovin kodus ka ise teha.

Praadisin kapsa pannil.
Segasin kokku 250 ml täistera kaerajahu, 250 ml rukkijahu,
soola ja küpsetuspulbri
200 g toasooja või ja 1 muna (võib teha ka ilma munata, aga siis lisada väheke vett)
Voolisin kena ümara palli ja panin taigna 30 minutiks külmkappi seisma.
Siis otsisin välja sobiva vormi, mudisin taigna ilusti vormi põhja ja lisasin kapsa.
Peale raputasin riivjuustu.

Ahi võiks olla 200 kraadi ja küpsetada sirka 30-40 minutit.

Teinekord proovin täitsa toorest kapsast :)

Serveeri hapukoorega

No comments:

Post a Comment