Šhokolaadi-peedi plaadikas



Tegin sellist asja esimest korda. See tuli maitsev, aga pean ütlema, et päris minu lemmikuks see kook ei saa.

Mida vajad:
200 g tumedat küpsetusšhokolaadi (Kalev)
200 g võid
400 g riivitud keedupeeti
3 muna
2 spl suhkrut
nisujahu (tunde järgi)
tükeldatuid mandleid (ostsin poest kohe valmis paki, mis olid purustatud)


Praegu vaatasin, et retseptis, mille aluseks võtsin, oli poole vähem keedupeeti :) Natuke oli peeti tõesti liiga palju :)
Kõigepealt kalla ühte kausi riivitud peet (liigne vedelik eemalda sõela abil). Siis sulata vesivannil kogu šhokolaad ja või koos.
Lisasin punapeedile tunde järgi jahu (umbes üks väiksem tassi täis), suhkru ja seejärel kallasin juurde šhokolaadi või massi.
Munad kloppisin enne sisse segamist lahti ja lisasin ka. Kõige viimaks mandlitükid.
Retseptis oli kirjad, et sirka 200 kraadises ahjus 20-25 minutit hoida, et kooki ei tohiks üleliia küpsetada.
Kuna minu gaasiahjul on peal numbrid 1,2,3...siis tegelikult ma kunagi ei tea mis kraadid parasjagu sees on. Üldse küpsetab ahi rohkem alt.
Hoidsin kooki ahjus sirka 20 minutit (ahi oli eelkuumutatud ja ka soolane roog juba valmis saanud). Vaatasin katte järgi, kui see tundus okei, võtsin välja.
Serveerisin blombiiri jäärisega.

No comments:

Post a Comment