Kook LEIVAST!



Just, kook leivast! Olin päris skeptiline sellist retsepti sirvides, aga uurisin natuke veel lisaks ja otsustasin testida. Mulle täitsa meeldis.

Mida vajad:
1 pakk musta leiba
400 g Saaremaa 20% hapukoort
ahjuõuna moosi
200 g tumedat küpsetus šhokolaadi
väike pakk rõõska koort
20 g taluvõid
pruuni suhkrut
kaneeli

Kõigepealt lõikusin leiva paksemad viilud ära. Ladusin 8 viilu kandikule. Segasin hapukoore sisse kaneeli ja väheke pruuni suhkrut.
Kandsin üsna paksu kihi leivale. Seejärel kandsin veel moosi kihi. Siis järgmisena leivaviilu kiht ja jälle hapukoore mass ja moos.
Peale lõikusin leivaärtest tükid ja segasin ülejäänud hapukoore ja moosiga kokku. Panin külmikusse seisma. Umbes 2 h hiljem sulatasin vesivannil tumeda šhokolaadi ja segasin sisse väikse tüki taluvõid ja umbes pool klaasi rõõska koort. Kallasin koogi sellega üle. Kook peab seisma ööpäev külmikus ja on valmis serveerimiseks järgmisel päeval. Põnev ja maitsev leivakook!

No comments:

Post a Comment