Tere, olen Evelin ja teen ise kodus palju süüa. Pigem olen ekperimenteerija, ükski toit tegemata ei jää, kui täpset retsepti ees ei ole. Minu retseptidesse läheneda loominguliselt ja avatud meelega (alati annab kõike asendada, soovi korral ka miskit välja jätta). Mind leiab üles ka Facebooki "Hea on parem" lehelt!
Läätse lasanje ubade ja hernestega!
Mida vajad:
Umbes pool pakki lasanje plaate
pool porrut
250 g keetmata läätsesi (minul rohelised)
500 g tomatipastat
200 g rohelisi ube
200 g rohelisi herneid
300 ml toidukoort
roosa sool, pruun suhkur,
kanamaitseaine kollase karriga
Kuidas teha?
Keeda eelneval õhtul rohelised oad, herned ja läätsed (lihtsalt aja kokkuhoiu mõttes). Herned ja oad koos, läätsed eraldi. Läätsesi pese enne sõela peal!
Järgmine päev viska õliga pannile tükeldatud porru, läätsed, oad ja herned. Lase pannil sirka 3 minutit küpseda. Lisa tomatipasta, sool, suhkur, kanamaitseaine kollase karriga (maitse ise mis tasakaal sulle rohkem meeldib). Seejärel lase podiseda sirka 5 minutit ja lisa toidukoor. Keera pliit kinni ja lase veel 2-3 minutit olla.
Seejärel leia sobiv vorm, aseta esimene kiht lasanje plaate, seejärel pannil olev mõks ja nii kuni lõpuni välja. Viimane kiht plaate peab olema ka vedeliku all (lisa toidukoort juurde kui ei ole). Pannil olev mass maitsesta veidi kangemalt. Küpsetasin 200 kraadises ahjus sirka 1 h ja siis lasin seista sirka 15 minutit lahtise uksega ahjus.
Tummine ja kõhtu täitev roog, proovi ka sina :)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment