Pasta salat lambalihaga!



Lugu sellest kuidas taimetoidu pasta salati retseptist sai lihaga versioon :)
Nimelt pidin proovima Sandra Vungi raamatust "Taimsed õhtusöögid" kreemja pastasalati retsepti krõmpsuva porgandi ja kikerhernestega.
Salati sisse need küll jõudsid, aga päevalilleseemne kastme asemel panin ikka hapukoort ja majoneesi. Lambaliha jäi eelmisel päeval ema sünnipäevast üle,
seega läks ka see salati sisse. Seda päevalilleseemne kastet (mis tõesti on jube lihtne, hea alternatiiv) olen enne proovinud küll. Selle pastasalati sisse
ma seda kuidagi ei tahtnud. Eks olen kinni mingites vanades maitsekombinatsioonides. Kindlasti ma teen selle variandi ka mingi hetk ära :) Sellisel aastaajal nagu praegu tahaks süüa rohkem soojemaid roogasi.

Mida vajad:
200 g keedetud pastat
2 keskmist porgandit
4 peotäit kikerherneid
2 peotäit tükeldatud lambaliha
hapukoor
majonees

Mina ei ostnud purgi kikerherneid, sest pole leidnud selliseid mida suudaks ka peale vee alt läbi loputades süüa. Mina ostin 2 pakki, panin need külma vette likku ööpäevaks ja järgmisel päeval keetsin sirka 45 minutit. Säilitada võib neid nii külmkapis kui ka sügavkülmas (kui kohe nädala jooksul ennast kikerherneks ei jaksa süüa). Riivi porgandid ja sega kõik komponendid omavahel kokku, maitsesta vastavalt oma soovile. Head isu!

No comments:

Post a Comment