VEISEMAKSA PASTEET



Mida vajad:
600 g veisemaksa
250 g soolapeekonit (või kasuta lihtsalt pekki)
1 suurem porgand
1 keskmine sibul
4 loorberi lehte
170 g võid
musta pipart, soola, suhkrut

Pruunista pannil nii veisemaks kui soolapeekon. Eraldi - nii et natuke pruunistuks. Viska potti nii sibul kui porgand, loorber, natuke soola, pruunistatud maks ja peekon.
Lase podised sirka 1 h. Kuskil poole peal lisasin jahvatatud musta pipra ja soola (maitse järgi), natuke ka pruuni suhkrut (2 tl). Kui valmis, kallasin kõik kannmiksrisse (osa vedelikku ei pane, jääb muidu liiga vedel).
Juurde lisasin tükeldatud võid. Lasin kenasti püreestada ja maitsestasin veel suhkru ja soolaga (timmisin just nii nagu endale maitseb).
Kokku sain 4 madalat karbitäit. 2 nendest panin sügavasse ootele. Vedeliku osas tee nii, et pane miksrisse alguses vähem, natuke alla poole tervest kogusest ja vajadusel saad juurde lisada kui mass liiga paks.

No comments:

Post a Comment