VÕILEIVATORT!



Mida vajad:
2 pakki musta seemneleiba
suitsukana (sobib nii kints kui koib)
1 pakk 20% hapukoort, 500g
väike pakk majoneesi
peterselli, tilli, rohelist sibulat
4 keedumuna
1 puljongikuubik


Tee nii:

Minu võileivatort tuli suuruses 3*4 ehk siis kokku 12 tükki.
Tükelda liha väikesteks kuubikuteks, sega kokku hapukoore ja majoneesi seguga.
Lisa väheke soolt.

Haki petersell, till, roheline sibul.
Sega kokku koorega ja pane peale raputamiseks mõeldud maitseroheline eraldi.
Laota esimesed leivad alusele, pane peale suitsukana koos koorega.
Järgmiseks kasta leib korraks puljongi sisse
(kasutasin peterselli maitselist puljongi kuubikut),
ja aseta paika teine kiht.
Siis korda kõike eelnevat. Kokku tuleb 3 kihti!
Peale aseta hapukoore/majoneesi maitseroheliste segu
ja puista peale peeneks hakitud keedumuna.
Värviks sobivad ka kirsstomati sektorid.
Võileivatort tuli just piisavalt paras - ei olnud liiga kuiv, ega liiga läbi imbunud.
Märkuseks võibolla veel nii palju, et pole enne seemneleivast sellist torti teinud ja väike kahtlus jäi, et tuleb pisut liiga kuiv.
Aga tõesti väga maitsev kukkus välja ja terad annavad lisa boonuse!

Tasub proovida!
Ära koore lisamisega koonerda, vaata et kõik kihid oleks kenasti kaetud!

No comments:

Post a Comment