Tere, olen Evelin ja teen ise kodus palju süüa. Pigem olen ekperimenteerija, ükski toit tegemata ei jää, kui täpset retsepti ees ei ole. Minu retseptidesse läheneda loominguliselt ja avatud meelega (alati annab kõike asendada, soovi korral ka miskit välja jätta). Mind leiab üles ka Facebooki "Hea on parem" lehelt!
Põnev õunakook!
Mida vajad:
Põhi:
1 pakk võid
3-4 spl suhkrut
4-viljahelbeid (võivad olla ka kaerahelbed)
2 spl kakaod
2 muna
näpuotsaga küpsetuspulbrit
3-4 spl täistera kaerajahu
Täidis:
riivi õunad peeneks
3 spl pruuni suhkrut
keefiri
Tee nii:
Sulata või, lisa helbed, suhkur, küpsetuspulber ja kakao (samal ajal pidevalt segades).
Siis veel 2 muna ja jahu. Tõsta lusikaga mass kohe vormipõhja.
Seejärel sega valmis täidis, kus on riivitud õunad, suhkur ja keefir.
Keefirit pane just nii palju, et mass ei muutuks liiga vedelikuks (sirka kolmveerant tassitäit).
Küpseta 200 kraadi juures 40 minutit.
Kook tuli parajalt krõmps, kergelt hapu ja mahlakas. Sobib hästi vaniljejäätisega.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment