Põnev õunakook!



Mida vajad:

Põhi:
1 pakk võid
3-4 spl suhkrut
4-viljahelbeid (võivad olla ka kaerahelbed)
2 spl kakaod
2 muna
näpuotsaga küpsetuspulbrit
3-4 spl täistera kaerajahu

Täidis:
riivi õunad peeneks
3 spl pruuni suhkrut
keefiri


Tee nii:
Sulata või, lisa helbed, suhkur, küpsetuspulber ja kakao (samal ajal pidevalt segades).
Siis veel 2 muna ja jahu. Tõsta lusikaga mass kohe vormipõhja.

Seejärel sega valmis täidis, kus on riivitud õunad, suhkur ja keefir.
Keefirit pane just nii palju, et mass ei muutuks liiga vedelikuks (sirka kolmveerant tassitäit).

Küpseta 200 kraadi juures 40 minutit.

Kook tuli parajalt krõmps, kergelt hapu ja mahlakas. Sobib hästi vaniljejäätisega.









No comments:

Post a Comment