-Banaani-Ricotta leib-



Otsisin internetist leiva retsepte, mis oleks ilma jahuta ja koosneks "mingist muust" massist. Jahu annab tavaliselt küpsetistele vormi ja kuju, aga sain hakkama ka nii, et jahu eraldi seekord ei vajanud. Panin kokku erinevad nipid retseptidest ja katsetasin enda versiooni.

Vajad:
2 ricotta õrnsoolast pakki
2 muna
4 pehmet banaani
1 pehme avokaado
1 suurem klaas kaerahelbeid
3 tl kaneeli
2-3 tl köömneid
4-5 tl kakaod (minul ilma suhkruta)
2 tl küpsetuspulbrit
2 spl jaanikauanapulbrit
peotäis kõrvitsaseemneid
peotäis kuivatatuid musti ploome ja aprikoose

Märkuseks nii palju, et seemneid saab alati vastavalt oma soovile asendada, ka pole miskit kui avokaado jätad välja või võtad hoopis 2 banaani ja 2 avokaadot retsepti. Suhtuge loovalt. Oluline on lihtsalt see, et mass jääks nii paks, et jääb lusika külge kinni. Jaanikaunapulbrit võib asendada suhkruga, 2 tl pruuni suhkrut sobiks ka ideaalselt.

Tegin nii:
Lisan kaussi kaerahelbed, ricotta, tükeldatud banaanid ja avokaado. Siis kõik muu (v.a ploomid, aprikoosid, kõrvitsaseemned). Segasin ja aitasin saumiksriga kaasa, et mõks muutuks rohkem taigna moodi. Mõned tükid võivad jääda, sellest ei ole midagi. Näiteks mulle sattus seekord vägagi kõva avokaado (mis oleks pidanud kodus veel küpsema hea mitu päeva), aga tükeldasin selle siiski sisse. Kuivatatud ploomid ja aprikoosid leotasin eelnevalt vees ja siis tükeldasi väiksemateks tükkideks ja lisasin kõige viimasena.
Küpsetuspaber vormi ja leib ahju. Minul on selline aeglane gaasiahi, mis kipub küpsetama rohkem alt. Leib oli ahjus sirka 200 kraadi juures 40 minutit. Äkilisema ahju puhul, mis on eelsoojendatud läheb ilmselt 25-30 minutit. Peale küpsemist kindlasti lasta jahtuda, et säiliks vorm. Ricotta ja banaan jätavad leivale ka järgmisel päeval mõnusa pehme tekstuuri. Soovitan soojalt proovida :)

No comments:

Post a Comment