Tere, olen Evelin ja teen ise kodus palju süüa. Pigem olen ekperimenteerija, ükski toit tegemata ei jää, kui täpset retsepti ees ei ole. Minu retseptidesse läheneda loominguliselt ja avatud meelega (alati annab kõike asendada, soovi korral ka miskit välja jätta). Mind leiab üles ka Facebooki "Hea on parem" lehelt!
PUNASESÕSTRA SIIRUP
5 L marju ja kokku sain 10 purki (200 g purk). Miks tegin nii väikestesse beebitoidu purkidesse? Sest kui pereliikmeid ehk joojaid ei ole palju, siis kipub avatud purk külmikus riknema. Seega selle väikse purgi jõuame me ilusasti ära juua :)
Tegin nii, et panin marjad keema ja tampisin pudrunuiaga (et mahl välja tuleks). Keetsin väheke aega ja seejärel asetasin selle massi sõelale (alla panin kausi), kuhu nirises siis mahl. Nii tegin paar korda järjest, sõela peal segasin marja kestasid ka. Mahla panin uuesti keema ja lisasin suhkrut ja siis kallasin purkidesse ja kaanetasin koheselt. Suurema koguse võib teha mahla aurutiga, väiksema koguse saab ka nii tehtud.
Mis vahe on mahlal ja siirupil? Minu meelest on minu tehtud rohkem ikka siirup (vett ei lisanud) ja nagu õeldakse kontsentreeritum. Ehk siis joomisel lahjendan veega :)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment