Oa-läätse kotletid!



Mida vajad:
500 ml keedetud läätsesi (minul rohelised)
1 purk konservube (minul seekord mix punastest ja valgedest)
1 suurem sibul
3 küüslaugu küünt
2 muna
natuke riisijahu
Trapani peenikest meresoola

Toidutegemisel üha enam otsin vaheldust ja alternatiive taimetoidust, kuna hakkaliha juba mõnda aega ei suuda väga osta. Ka poelettidel olev liha on tekitanud vastakaid tundeid. Asume asja juurde...
Igatahes mõtlesin, et proovin siis läätsetega koos oakotlette. Olen ennegi erinevaid taimseid kotlette teinud, aga läätsedega koos nagu ei meenu. Igatahes läätse koguse keetsin ära ja jahutasin. Lõikusin sibula pannile ja pressisin 3 küüslaugu küünt sekka. Panin potti läätsed, konservoad (alati pesen sõela peale enne läbi) ja seejärel pannil oleva sibula-küüslaugu segu. Lisasin maitse järgi soola, natuke hakkliha maitseainet, 2 muna ja ka riisijahu. Seejärel kasutasin pudruia massi tampimiseks. Jahu ei pea panema kui tainas jätta mõneks ajaks seisma. Kui aga tahta kohe pannile panna, siis ma alati natuke massi tugevdamiseks lisan. Igatahes pruunista pannil mõlemalt poolt ja serveeri näiteks võileiva peal. Head isu!

No comments:

Post a Comment