Taimne läätsepada!



Mida vajad:
400 g läätsesi
7 keskmist porgandit
400 g konservube
2 sibulat
4 suurt küüslauguküünt
tšillit
vürtsiköömneid
pruuni suhkrut
300 ml tomatipläusti
150 g tomatipüreed
tšillipulbrit
soola

See on selline mõnusalt sooja andev taimetoit. Keeda läätsed (minul punased). Seejärel viska pannile tükeldatud sibul, küüslauk, riivitud porgandid. Umbes 5 minuti pärast lisa pool klaasi vett, tomatipasta ja pläust (minul enda tehtud tomati-sibula hoidis). Siis lisa pruuni suhkrut (see mahendab tomatipüree happelisust), veidi soola. Siis konservoad, vürtsköömned. Sega kogu kastme mass kokku läätsedega ja lase veidi kõik koos podiseda. Selline roog on minu meelest veel parem siis kui on seisnud, näiteks järgmisel päeval. Sellepärast teen rohkem, et järgmisel päeval saaks toitu soojendada! Head isu!

No comments:

Post a Comment