AHVE JA HAUG läksid ahju



Siit tuleb üks naljakas kala teemaline postitus. Nimelt ei ole ma ise kunagi tervet kala soetanud, aga tuli isu kala järgi ja mõtlesin sammud seada kalaturule. Valik oli lai ja ega ei osanudki kohe valida. Otsustasin ahvena kasuks ja kaasa kõrval mainis kui hea kala ikka haug on (mitte eriline kala sõber:) ja sai siis see haug ka soetatud:) Perekonnas on kala alati olnud (vanaisa ja isa hobi korras kalal käinud) on olnud ka perioode, kus kala ei soovi süüa (kuna lihtsalt suur üleküllus lestast ja lõhest näiteks :). See aeg oli lapsepõlves, omaette elades on kala pigem ikka delikatess. Eriti lõhemari ja värskelt soolatud lõhefilee.

Nii, isu oli teha ahjus kala, aga ma ei olnud eriti ettevalmistunud selleks, millega seda siis täpsemalt teha. Kala puhastamisega läks nii, et noad olid nürid ja soolikaid puhastas kaasa. Lihtsalt ma ei suutnud haugi sisikonda katsuda. Isa seda postitust lugeda ei tohiks :) Ahven oli väiksem ja sellega sai enamvähem üksi hakkama. Maitsestamiseks oli mul kodus küüslauku, sügavkülmas erinevaid maitserohelisi ja üks sidrun. Lisasingi siis kalale soola ja neid muid eelnimetatuid aineid. Kui kala ahju panin, siis meenus, et oleks vaja fooliumi (et kala kohe pealt ära ei kuivaks), aga vot kodus ei olnud fooliumi. Vahepeal keerasin kalal pooli (lihtsalt mul on siuke gaasiahi, mis tahab ühelt poolt rohkem küpsetada). Ahven oli ahjus sirka 25 minutit, haug sirka 50 minutit. Lõpuks maitses mulle siiski ahven rohkem. Haugil on nii palju luid, et see söömine venib sellisele meditatiivsele tasemele :) Teinekord katsetan juba teisiti.

No comments:

Post a Comment