Selle suve esimene HOIDISTE postitus :)



See aasta pole veel tõelist hoidiste tegemise hoogu sisse saaanud. Tegudele sunnib see, et talvel tunnen puudust nii moosidest kui tomatimõksidest.
Eriti tobe on poest midagi selle laadset soetada, sest need ikka ei maitse nii nagu kodused hoidised. Seega nüüd vaikselt püüan üht-teist talveks varuma asuda.

Retsept on lihtne ja klassikaline:
umbes 3,5 kg tomateid
700 g mugulsibulaid
1 klaas suhkrut
4 tl soola
4 spl äädikat
2 spl peenestatud pipart
2-4 spl peenestatud chilli helbeid
6 nelgitera

Selliste mõkside puhul ei tasu liialdada soolaga, pigem soovitan panna vähem (ka äädikat). Pärast saab alati juurde lisada.
Tükelda tomatid ja sibulad ja pane koos maitseainetega podisema. Tegin seda sirka 20 minutit. Esimest korda katsetasin ahjus purkide steriliseerimist.
Purgid olid sirka 100 kraadi juures 20 minutit, purgikaaned olid eraldi keeduvees. Selliste mõkside puhul tuleb tomatist üsna palju vedelikku, seekord jätsin vedeliku alles (kuna mulle ei meeldi lihtsalt vedel hoidis purgis) ja panin väheke jahtununa plastiktopsi, et panna sügavkülma supipõhjaks :) Eks vaatan, kas see toimib. Kogusest sai umbes 2 L tomati-sibula möksi.

NB! Sorry, möks või mõks - Saarlaste värk :)

No comments:

Post a Comment