Marineeritud TOMATID



Tekkis soov katsetada marineeritud tomateid. Vanaema, ega ema pole terveid tomateid marineerinud, aga olen saanud vägagi häid marineerituid tomateid küla peal. Suured tomatid tundusid kuidagi liiga suured purki panna (mul väiksed pugid). Nägin kuskil, et kirsstomatid tehti purkki. See mõte meeldis kohe, poes aga otsustasin hoopis keskmiste ploomtomatite kasuks. Kahju, endal ei ole hetkel aiamaad, ega ka kohta kust saada kodumaa tomateid. Mis teha. Soetasin 1,5 kg tomateid poest.

Marinaadiks vajad:
1,3 L vett
3 spl suhkrut
2 tl soola
kuskil 10 pipratera
kuskil 13 nelgi tera
kaneelikoor
tillivarred
6-7 mustsõstra lehti

Minu õppetund soolaste hoidiste tegemisel on, ära liialdada soolaga (see rikub lihtsalt kogu maitse ära). Pigem alati vähem soola!

Minul olid puhtad purgid ja purgikaaned kohe olemas. Enne marinaadi tegemist panin purgid ja kaaned igaksjuhuks ikkagi ahju, sirka 100 kraadi juurde. Samal ajal läks marinaad tulele. Pesin tomatid, tilli ja jätsin sõelale nõrguma. Siis võtsin purgid ahjust, lõikasin igasse purkki tilli ja väheke mustsõstra lehti ja tomatid. Hambatikuga tegin tomatitele augud sisse. Kui kõik purgid täidetud, valasin marinaadi tomatitele.

Sellest kogusest sai kuus 0,5 L purkki.

No comments:

Post a Comment