Kohupiima-kodujuustu kook mustikatega




Olen mitu aastat hoogu võtnud, et teha želatiiniga kook ja nüüd ta siin on! Miks ma ei ole ometi varem teinud? :) See on nii lihtne.


Vajad:
2 aprikoosi maitselist kohupiima pastat
500 g kodujuustu
150 g kevadisi küpsiseid
mustikaid
20 g želatiini

Kuidas teha:
Sega kokku kohupiim ja kodujuust. Purusta massi sisse ka kevadised küpsised (võid asendada ükskõik milliste küpsistega). Mina lisasin 2 spl pruuni suhkrut ka. Pane želatiin punduma, veerand klaasile veele lisa peaaegu kogu 20 g želatiini. Lase seista sirka 15 minutit ja seejärel kuumuta vesivannil kuni terad on sulanud. Keeta želatiini ei tohi! Kasutasin leivavormi, mille kiletasin toidukilega. Seejärel katsin põhja kihi mustikatega. Lisasin kogu ülejäänud massi ja katsin toidukilega. Lasin ööpäev olla külmikus. Enne serveerimist tõstin alusele. Kook tuleb vormist välja põhi ees ehk siis põhjas olevad mustikad on koogi pealmine kiht :)

No comments:

Post a Comment