Tomati HOIDIS!



MIDA VAJAD:
4,5 kg tomateid
3 suurt sibulat
4 küüslaugu küünt
2 kaneelikoort
4 loorberilehte
100 ml pruuni suhkrut
100 ml valget suhkrut
2 tl sidrunipipart
1 tl soola
1 spl õunaäädikat
tilk õli :)

Pane poti põhja veidi õli ja pruunista kergelt sibul, küüslaugu küüned seal sees. Seejärel tükelda vabas vormis tomatid potti, lisa juba ka kaneelikoor ja loorberi lehed. Mina teen asju tunde järgi, ei jälgi kella ja ei tee kindla kava järgi. Tomatitel lasen kuskil 15 minutit podiseda ja lisan siis suhkrud, sidrunipipra, soola, äädikas läheb kõige viimasena kui on valmis! Siis ma veidi saumiksriga purustan, aga mitte palju (tahan et jääk ikka tükke ka). Kuna tomatist tuleb välja palju vedelikku ja see kogu mõks jääb veidi liiga vedel..siis võtan enne purki panekut mingi osa vedelikku ära (panen need eraldi purki) ja kasutan ka selle toidutegemisel ära. Selline tomatine mõks sobib igale poole näiteks lasanje kastmeks, riisiroogadesse, pasta roogadesse kastmeks. Hea segada ka külm kastmete sisse või üldse kasutada külmalt otse purgist! Minu hoidis on magusa poolne, kes soovib kaneelisemat mekki, lisa kaneeli nt 2-4 tl :) Head katsetamist!



No comments:

Post a Comment