-RABARBERI KOOK-



Kevad ja rabarber - nii mõnus! Leidsin turult varajased rabarberid ja mõtlesin kohe, et üks koogike tuleb ahju pista :) Nagu hetkel teemaks, teen kooke natuke teisiti.

Vajad:
3 küpset banaani
1 pakk datleid
2 suuremat muna
maitsestamata jogurtit (laktoosi vaba, näiteks Tere)
3-4 spl maisijahu
2 spl kakaod
2 tl kaneeli

3 keskmist rabarberit
3 spl pruuni suhkrut


Tee nii:

Datleid leotan umbes 2 h. Vahel panen juba eelneval õhtul vette likku, et oleks kenad pehmed. Lisa kaussi pehmed datlid, küpsed banaanid, umbes pool kuni kolmveerand topsi maitsestamata jogurtit, kakao ja kaneel. Mikserda ilusaks massiks. Tainas ei tohi jääda liiga vedel, selline keskmine või pigem paks on parem. Tükeldasin rabarberid ja segasin läbi pruuni suhkruga. Vooderda vorm rasvainega (minul hetkel palmirasv) ja kalla tainas vormi, kõige peale rabarberid. Kook küpses umbes 40 minutit. Mainin jälle, et äkilisemate ahjude puhul ilmselt küpseb kiiremini. Kraadid võiks jääda 180 juurde.
Põhimõtteliselt annaks seda kooki ka täiesti jahu vabalt küpsetada, siis peaks olema 1-2 banaani juures, datlid ilusti ära kurnama (et ei oleks liiga palju vedelikku) ja vähem maitsestamata jogurtit lisama. Sellest saaks sellise väga tihke taigna massi.

Kook peab ahjust tulles väheke jahtuma, et säilitaks vormi. Väga maitsev, kadus kiirelt kõhtu :)

No comments:

Post a Comment