Chilli con Carne minu moodi :)



Eesti pärane chilli con carne. Ei ole vütsikas, kõrval toorsalat :) Olen söönud toidukohas, kus India masala kõrvale on toodud tomati-kurgi salat koorega. Vot see ongi eesti pärane (või euroopa pärane, kuidas seda siis nüüd õeldagi). Eks see kõik selle jaoks, et inimesed saaks teravaid maitseid tuttava maitsega lahjendada. Nii ka minul, roog on lahjem kui originaal. Nii, et kes soovib autentset chilli con carnet, tasub vaadata retsepti kuskilt mujalt. Minul on selline igapäevasema maitsega lõunasöök.

Kogus neljale

Mida vajad:
400 g veisehakkliha
täistera tortillasi
purk punaseid ube (teravas kastmes)
väiksemat porrut
rooma salatit
kuute tomatit
basiilikut

caesari kaste
jahvatatud aleksandri sool
mexican grill mix

Tee nii:
Prae pannil hakkliha, maitsesta kergelt soolaga. Minul on üks uus maitseaine segu Mexican Grill mix, mis annab hakklihale sellise kergelt terava ja mitmekülgse nüansi. Mõni aeg hiljem lisa porru rattad ja punased oad (kui tavaliselt püüan konservi vedelikke toidus vältida, siis seekord kasutasin). Lase mõksil podiseda. Samal ajal tükelda rooma salat, tomat, basiiliku lehed. Maitsestasin kergelt Aleksandri soolaga. Seda soola võib kasutada nii söögisoolana, hammaste hoolduseks kui ka vannisoolaks. Universaalus on alati märksõna :) Soola maitse on väheke teine, kui kasutad, testi enda jaoks enne ära. Salatile lisasin 2 tl Gourmet Clubi Caesari kastet.

No comments:

Post a Comment