Datline kohupiima kook kookoslaastude ja sarapuupähklise serbetiga :)



Jah, just nii pika pealkirjaga kook tuligi. Ei suutnud ühtegi head komponenti mainimata jätta ja panin kõik kirja. Koogi mõtlesin täitsa ise välja ja nii hea tuli, et panen retsepti kohe kirja :)

Põhi:

2 pakki datleid
1 küpse banaan
3-4 tl kakaod
2-3 tl kaneeli
2-3 spl kanepijahu (võib asendada selle jahuga, mis just sinul kodus riiulil)

Sisu:
2 pakki teralist kohupiima rosinatega
mina lisasin sügavkülmast mustikaid
(võib kasutada omal valikul marju, moosi)
3-4 spl kookoskoort
2 tassi kookoslaaste

Peale riivisin sarapuupähklise serbeti. Võib asendada ka näiteks halvaaga.

Kõigepealt panin datlid hommikul likku ja hoidsin sirka 4-5 h vee sees leos.
Oleneb datlitest, osad saavad kiiremini pehmeks, osad vajavad rohkem leotamist.
Vahel piisab ka 1 h leotamisest. Siis valasin selle massi (koos veega) kaussi
ja tegin käega datlid katki, lisasin ühe banaani ja mikserdasin massiks.
Lisasin kakao, kaneeli ja kanepijahu. Põhi ongi valmis.
Sisu jaoks segasin kohupiima massi kookoskoort (teeb massi natuke vedelamaks ja annab hea maitse) ja kookoslaastud.
Minule meeldib väga kookos, seega lisasin laaste ohtralt. Kookoskoort lisa just nii palju, et kogu sisu oleks parem segada, ära tee liiga vedelaks. Lisaks külmutatud mustikaid ja sulatusvedelikku (väheke). Segasin ja asetasin põhja peale. Kõige peale riivitud serbett.

Sobib nii kergelt jahtununa kui ka üleöö külmikus seisnuna.


No comments:

Post a Comment