Kalkuni ja Kana marinaadid



Tegin esimest korda lihale marinaadi. See pole teab mis kunst, aga pole siiani olnud vajadust ja tahet olnud.
Enne Jaanipäeva mõtlesin proovida. Retsepti leiad topsi pealt, panen kirja mõned märkused.

Kanaliha marinaad:
Kanget sinepit võib lisada rohkem kui 1 tl. Võid lisada julgelt 2-3 tl sellise koguse kohta. Lisaks kujutan ette, et võiks sobida ka veiniäädikas või õunaäädikas (sirka 2-3 spl), ka mett võib lisada rohkem (sirka 4-5 spl). Soola ei pannud, kana jäi kena pehme, rohke sidruni järelmaitsega. Kerge söömine. Lihtsalt tagantjärgi mõeldes võib lisada rohkem maitseid. Seisis 1 ööpäev.

Kalkuni marinaad:
Topsi peal olevatele koostisainetele lisasin järgmisel päeval 3 spl õunaäädikat, 2-3 spl balsamicot ja 2 tl soola. Seisis kokku 2 ööpäeva, tuli nii hea. Õunaäädikas ja balsamico lisamine oli väga hea mõte. Nii, et seda marinaadi soovitan kindlasti proovida. Selleks vajad sa jahutatud kalkuni kintsuliha 500 g. Enne marinaadi tükeldasin lihast parajad tükid marinaadi tarbeks. Seisis 2 ööpäeva.




No comments:

Post a Comment