KETŠUP



Ketšup on selline toode, mida ei tarbi juba väga pikka aega. Seda sai lapseeas igale poole lisatud, aga õnneks on vahepeal maitsemeeled arenenud :)
Aga kodus valmistatud ketšup, vahel toidule lisandiks? Miks mitte.

Vajad:
1,7 kg tomateid
2 magusat paprikat
1 chilli
1 suur sibul
3 küüslaugu küünt
1-3 tl kaneeli (parem kui on kaneelikoor)
4-5 spl suhkrut
1 tl soola
sirka 10 vürtspipart
8 nelgitera
2 spl õunaäädikat
1 spl tavalist kangemat äädikat
3 spl mannat (paksendamiseks)

Suhtu retsepti loovalt, kui sulle meeldib rohkem teravam, lisa sisse ka chilli seemneid. Kui soovid küüslaugusemat, viska potti rohkem küünekesi jne.
Ainult ära liialda soolaga (nagu eelmises postituses mainisin, võib see kogu hoidise ära rikkuda).

Tükelda kõik annid potti. Mina ei koori eelnevalt tomateid, mõttetu töö :) Nelgiterad ja vürtsipipra terad sidusin õhukese kanga sisse ja viskasin potti.
Õunaäädika lisasin kohe. Tavaline äädikas läheb lõpu poole. Lase nõrgal kuumusel podiseda umbes 40 minutit. Siis püreesta ja asu purkidesse panemist.
Selleks, et ketšup saaks õige konsistentsi on vaja mõksi väheke paksendada. Seda on võimalik teha nii nisujahu kui želatiiniga (aga mul pole kodus kumbagi). Siis vaatasin oma kotikesed üle ja leidsin mannat ja mõtlesin, et see peaks ka asja ära ajama. Väga õige paksusega tuli. Loodan, et on ka talvel nii :)

No comments:

Post a Comment