Tere, olen Evelin ja teen ise kodus palju süüa. Pigem olen ekperimenteerija, ükski toit tegemata ei jää, kui täpset retsepti ees ei ole. Minu retseptidesse läheneda loominguliselt ja avatud meelega (alati annab kõike asendada, soovi korral ka miskit välja jätta). Mind leiab üles ka Facebooki "Hea on parem" lehelt!
KOHUPIIMAVORM KISSELLIGA
Üks lapsepõlve lemmik magustoite ükspäev isutama hakkaski.
Mida vajad:
3 muna
600 g rosinatega kohupiima
4-5 spl täistera-nisumannat (Kivisaare Veski)
2-4 spl suhkrut (lisa maitse järgi)
1 tl vanillisuhkrut
Kissell:
3 tassi vett
3-4 spl mustika/vaarika mahla konsentraati
200 g külmutatud marju
3 tl tärklist
Eraldasin munavalged ja kollased. Vahustasin koos suhkruga munakollased. Lisasin hulka kohupiima, manna ja vanillisuhkru.
Eraldi vahustasin munavalged ja segasin kõik kokku. Määri vorm võiga ja vala mõks sinna sisse. Pista ahju umbes 35-minutiks (200 kraadi).
Lase jahtuda ja serveeri kisselliga. Kisselli tee täpselt see kogus nagu sinul vaja on. Lase kissell keema, seejärel lisa eelnevalt külmas vees läbi segatud tärklis. Sega korralikult läbi, tõsta tulelt ja jahuta.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment