Üks maitsev ja lihtne roog!



Nii maitsev, ausalt! Minu jaoks hästi töötav kooslus - kartulipuder, hakkliha ja punapeet. Vahel jookseb juhe lihtsalt kokku, et "Mida siis täna süüa teha" küsimusega. Ja vahel ikka üldse ei viitsi kokata ja vaaritada kuuma pliidi ääres. Täna viitsisin pliidi ääres aega veeta ja tegin kartuliputru. Kartuli puder porgandiga. Kreemisemaks tegi pudru keefir.

Mida vajad:
Umbes 1 kilo kartuleid
10 peenikest porgandit
400 g hakkliha segu
pool punast sibulat
kanepijahu (paksendamiseks)
riivitud punapeeti (ostsin valmis pakendi)

Sellest jätkub sirka 4-5 sööjale.

Koori kartulid ja porgandid. Tükelda potti ja keeda soolases vees pehmeks. Tambi pudruks, lisa vedeldamiseks keefiri ja saumikserda püreeks.
Mulle meeldib kui osad porgandi tükid jäävad (hea krõmps mekk). Viska pannile pool sibulat ja hakkliha. Kuumuta nii kaua kuni valmis, lisa paar spl kanepijahu ja siis väheke vett (tegin hakkliha, vähese vedelikuga - mitte kastme). Serveeri riivitud punapeediga.

No comments:

Post a Comment