Kanapasta päikesekuivatatud tomatitega



Üks õige rammus, koorene pasta.

Kogus: 5 portsjoni
Vastavalt oma soovile vähenda vajaminevaid tooraineid. Kui midagi vaaritama hakkan, siis ei tee eraldi lõuna ja õhtusööki, vaid ikka üks ja sama toit tuleb (oleneb muidugi ka), seda kogust sõime kahekesi kaks ja pool korda :)

Mida vajad:
500 g tartu milli durum jahu pastat (minul fusilli)
300 g kanarinnafileed
väike kohvikoore pakk
1 tops kreveti maitselist merevaiku
1 purk päikesekuivatatuid tomateid
maitsestamiseks soola, pipart, magus-hapu kastme pulbrit
serveerimiseks basiiliku lehti

Tee nii:
Pane pasta keema. Samal ajal tükelda kanafilee sobivateks tükkideks ja viska kookosrasvaga pannile. Lisa maitse järgi soola, pipart (ära liialda), 2-3 tl magus-hapu kastme pulbrit ja sutsu vett. Kuumuta seni kuni kana valmis. Siis lisa maitse järgi veel magus-hapu kastme pulbrit ja väheke vett (tee nagu kaste, aga vähese vedelikuga), seejärel sulata merevaik sinna kastmesse ja lisa kohvikoor (väga vedelaks ära kastet tee). Kui kaste juba podiseb ja üsna kreemjas, tükelda sisse päikesekuivatatud tomatid. Kuna tomatid on jube õlised, siis tõstan tükid majapidamispaberi peale nõrguma (tupsutan, et liigne õli kätte saada). Seejärel rebisin käevahel tükid kastme sisse. Kui kastmel õige maitse, lisasin kõik 500 g keedetud pasta (pasta keeduvette ei lisanud soola). Kogu maitse tuleb pastale kastmest. Serveerisin basiiliku lehtedega. Väga hea pasta tuli, isu sai täis :)


No comments:

Post a Comment